top of page

Tábor helyett kirándulás a KEMCSE támogatásával

Kedves Keresztszülők!


Nagyon régen találkoztunk már, reméljük, hamarosan véget ér a járvány, s újra együtt lehetünk a klubdélutánokon. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk a gyerekeket egy kicsit kárpótolni az elmaradt nyári táborokért. A KEMCSE vezetőségével úgy döntöttünk, hogy javasoljuk a tanároknak, ha a Román Állam, és a kinti szabályok a járvány után ezt lehetővé teszik, akkor szervezzenek egynapos kirándulásokat a gyerekeknek, amelyeket a KEMCSE támogatna. Sajnos annyi pénzünk nincs, hogy minden falu kirándulását segítsük. Talán egy-két falu is össze is foghatna, ezzel lehetővé téve, hogy minél több gyerek részt vehessen a programon. A buszon együtt tudnának magyarul énekelni, verselni, beszélgetni, hiszen egész nyáron nem találkoztak, így nem volt lehetőségük magyarul kommunikálni egymással.


Ez egy olyan évnyitó ismerkedési kiruccanás lehetne. A tanárok is nagy lelkesedéssel fogadták az ötletet, s köszönték a keresztszülők és a KEMCSE támogatását. Tudjuk, ez természetesen közel sem pótolja a nyári táborok örömét, de talán segít abban, hogy egy kicsit motiváljuk a gyerekeket a szeptemberi beiratkozásra. Reménykedjünk abban, hogy augusztusban már Romániában is feloldódnak a korlátozások, és akkor lehetőségünk lesz a kirándulások megszervezésére, amihez az MCsMSZ és a tanárok együttműködésére is szükség lesz. Hisszük, hogy egy kis pluszmunkával, segítő készséggel, akarással, mindezek meg is valósulhatnak.



Kívánok mindenkinek szép  nyarat! Nekem biztosan az lesz, hiszen megszületett az első unokám, és minden szabad időmet vele szeretném tölteni. Csodálatos dolog nagymamának lenni! Természetesen a kirándulásokkal kapcsolatos minden új információról tájékoztatjuk Önöket, addig is vigyázzanak magukra és egymásra, remélem, hamarosan találkozunk!


Szeretettel:

Jolanda Willemse, elnök és a KEMCSE- vezetősége


Comments


bottom of page